22 juli 2015
IJsland
a
A
Dogsledding
Vanmorgen naar gezamenlijk huis voor het ontbijt. Daar kregen we zelf gebakken brood. Gebakken door een Amerikaanse vrijwilligster die in de zomer op de farm werkt. Was heerlijk zoetig cakeachtig brood. Er waren ook tomaatjes komkommer fruit zelf gemaakte jam oatmeal eieren kaas ham jus d'Orange koffie en thee. Was een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt zijn we op weg gegaan naar de Langjokull gletsjer. Waar we ons op de gletsjer bij dogsledding moesten melden. De weg was goed te doen met onze 4x4 auto. Maar met een gewone auto had je het ook wel gered. Daar gingen we op de gletsjer met de husky s sleeën. Jef een Amerikaanse vrijwilliger bestuurde de slee. Het was echt een mooie ervaring zo stil en weids op de gletsjer. Op de helft gingen de husky s rusten en mochten wij ze aaien en met ze spelen. Sommigen gingen op hun rug liggen en wilde lekker over de buik geaaid worden. Net als bij onze eigen hond Luna. Aan het eind mochten we nog met de husky s spelen/aanhalen. Daarna weer terug naar de auto en verder. We gingen naar de Hraunefossar en Barnafoss watervallen. Wat mooi daar, het water komt daar tussen de wanden van de lavavelden vandaan en loopt in een meer echt apart. Na al dit moois terug naar de farm lekker in het zonnetje op de veranda gezeten. Vanavond bij Bistro Husafell gegeten ik had vis van de dag met heerlijke aardappeltjes in de schil, Melanie lamsleg met aardappeltjes uit de schil en een romig sausje, René broodje dubbele cheeseburger met bacon, ei en patatjes en Melissa hawaipizza. Heerlijk gegeten. Daarna terug naar het huisje even uitbuiken en naar bed..